Hypnose en migraine

migraineMigraine en hypnose

Ruim 3 miljoen (!) Nederlanders hebben in meer of mindere maten last van migraine. Eén op drie zels vaker dan drie keer per maand. Zij ervaren dermate heftige hoofdpijnklachten dat ze vaak niet meer kunnen functioneren op school of op het werk. Migraine is een hevig bonzende hoofdpijn, vaak aan één zijde van het hoofd. De duur van een aanval kan variëren van 4 uur tot soms wel drie dagen. De pijn kan zo hevig zijn dat misselijkheid ontstaat en de patiënt soms moet overgeven. Licht en geluid zijn uitermate hinderlijk.

Oorzaken van migraine

Migraine ontstaat door het samentrekken en het verwijden van de bloedvaten in het hoofd. Bekend is dat bepaalde stoffen in voedsel migraine opwekken, net als nitraat en zoetjes (aspartaam). Vrouwen kunnen klachten krijgen rond de menstruatie, bij gebruik van de pil of hormonale anticonceptie en in de overgang. Maar de meest voorkomende oorzaak is toch wel spanning en stress. Juist daarom is hypnose een prima manier om van deze klachten af te komen.

Hypnose helpt bij migraine

In de praktijk van ik wil hypnose krijg ik regelmatig mensen met migraine. Meer dan 90% ervaart directe verbetering na slechts één hypnosesessie. Bij een overgroot deel daarvan verdwijnen de klachten zelfs definitief.

Hypnose is niet eng

Vergeet de showhypnotiseurs die je kent van televisie, want dat heeft niets te maken met hypnose zoals ik die als erkend (C. Ht.) hypnotiseur in mijn praktijk toepas. Hypnose is niets anders dan een geconcentreerde bewustzijnstoestand zoals je ook ervaart wanneer je bijvoorbeeld staart uit het raam.

Klik hier voor meer informatie of maak direct een afspraak