Pijn en hypnose

pijnPijnbestrijding en hypnose

Het belang van pijn moet niet onderschat worden, want een mens ervaart niet voor niets pijn. Het lichaam geeft met pijn een signaal af dat er iets mis is. Overbelasting bijvoorbeeld, of beschadiging van weefsel. Wie goed naar zijn lichaam luistert kan met dat signaal actie ondernemen.

Soorten pijn

Mensen kunnen verschillende soorten pijn ervaren. Hoofdpijn komt vaak voor, evenals rugpijn meestal als gevolg van te weinig beweging of een verkeerde houding. Maar soms is de oorzaak van pijn niet zo snel te achterhalen. Bij aanhoudende pijn is een bezoek aan de huisarts raadzaam.

Beperk gebruik van pijnstillers

Natuurlijk kan een pijnstiller de ergste pijn wegnemen. Het kan ook zeker geen kwaad een pijnstiller te nemen om de eerste pijn te verdrijven. Pijnstillers zijn echter geen oplossing voor dagelijks gebruik. Wie zijn pijn ‘camoufleert’ door dagelijks pijnstillers te slikken, negeert het signaal dat het lichaam afgeeft. Zo wordt extra groot risico op overbelasting gelopen. En dat zorgt voor grotere klachten.

Hypnose helpt bij pijn

Zoals aangegeven: bij aanhoudende pijn is een bezoek aan de huisarts aan te raden. Maar hypnose is ook een uitstekende manier op pijn te bestrijden. Zeker wanneer de oorzaak van pijn niet te achterhalen lijkt. Een erkend hypnotiseur kan niet alleen de pijnklachten verminderen. Hij gaat via het onderbewuste van de cliënt ook op zoek naar de achterliggende oorzaak van de pijn. Meer dan 90% van de cliënten van ik wil hypnose ervaart direct verbetering. Bij een groot deel daarvan keren de klachten nooit meer terug.

 

Klik hier voor meer informatie of maak direct een afspraak