Woede beheersbaar via hypnose

woedendWoedeaanvallen

Woede is een emotie die heel menselijk is. Het is een emotionele ontlading van iemand waarbij een grens overschreden is, of die tegengewerkt wordt. Vaak ontstaat woede vanuit ergernis of irritatie. Als de bekende druppel de emmer doet overlopen kan het overslaan in woede.

Een woedeaanval gaat meestal vanzelf weer voorbij. Het overgekookte lichaam is de agressie kwijt en komt weer tot bedaren. Het wordt problematisch wanneer de woede blijft hangen. In wrok of zelfs haat bijvoorbeeld. De kans dat de woedeaanval dan terugkeert is reëel aanwezig. Dat is minder plezierig voor de omgeving. Schelden en schreeuwen kan emotionele pijn veroorzaken en fysiek geweld (slaan, schoppen) tot letterlijke pijn. Om maar niet te spreken wanneer er wapens mee gemoeid zijn. Dan kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan.

Woedebeheersing via hypnose

Hypnose is een uitstekende manier om grip te krijgen op woedeaanvallen. Belangrijk in dat proces is dat wordt achterhaald waar de oorzaak ligt van de woede. Niet zelden is woede gekoppeld aan een innerlijk verdriet. Onder hypnose is het mogelijk om bij de cliënt deze ‘trigger’ op te sporen en de emotie ‘woede’ van de trigger los te koppelen.

Hypnose is niet eng

Vergeet de showhypnotiseurs die je kent van televisie, want dat heeft niets te maken met hypnose zoals ik die als erkend (C. Ht.) hypnotiseur in mijn praktijk toepas. Hypnose is niets anders dan een geconcentreerde bewustzijnstoestand zoals je ook ervaart wanneer je bijvoorbeeld staart uit het raam.

Klik hier voor meer informatie of maak direct een afspraak