FAQ

Marcel Beijer is een erkend hypnotiseur in Almere, werkt met directe hypnose. Het onderbewuste wordt via hypnose ertoe aangezet om patronen in het leven te veranderen. Hypnose is veilig en bijzonder effectief. Afvallen met hypnose, stoppen met roken, neerslachtigheid, zelfvertrouwen krijgen: talloze cliënten ondervonden dankzij Ik Wil Hypnose hoe krachtig hypnose werkt. Angst voor hypnose is ongegrond.

faq-300x300Wat kost een hypnosesessie?

100 euro, inclusief btw. Voor erkende hypnotiseurs is dit het laagste standaardtarief. Bij mij krijgen cliënten voor dit bedrag een geluidsbestand met een thuissessie mee dat thuis nog eens afgeluisterd kan worden.
En… één sessie is vaak voldoende…

Is Ik Wil Hypnose aangesloten bij een beroepsgroep?

Ik Wil Hypnose was jarenlang aangesloten bij de Hypnose Vereniging Nederland. Omdat Marcel Beijer zijn praktijk sinds 1 januari 2019 nog slechts buiten kantooruren houdt, werkt hij zelfstandig. Marcel Beijer heeft uiteraard wel de vereiste diploma’s en biedt, zoals wettelijk vereist, ook een erkende klachtenregeling.

Dekt de verzekering een consult?

Helaas wordt hypnose gezien als alternatieve behandelmethode. Hierdoor kan op ook geen zogenoemde AGB-code worden aangevraagd voor vergoedingen. Een AGB/BIG code is een vereiste van de verzekeraars om vergoedingen te krijgen. Vergoeding is dus helaas niet mogelijk, ook niet voor wie aanvullend verzekerd is. Wel kan een coulanceverzoek bij de verzekeraar worden ingediend.

Vergeet ik wat ik tijdens een sessie heb meegemaakt?

Nee, de meeste mensen zullen zich alles herinneren. Je blijft er immers gewoon bij. Sommige mensen raken zo heerlijk ontspannen dat ze inderdaad flarden vergeten zijn. Geeft niks. Je onderbewustzijn is wel alert tijdens de sessie.

Komen in hypnose nare dingen uit het verleden naar boven?

Nee, niet met de klassieke methode waarmee ik werk. Dat gebeurt wel tijdens een regressie sessies. Maar die worden in mijn praktijk niet uitgevoerd. Het kan natuurlijk zijn dat je juist wel dingen uit je verleden wilt uitwerken. Dan spreken we dat vooraf met elkaar af.

Werkt hypnose als ik er niet in geloof?

Jazeker, ook mensen die er niet in geloven kunnen in hypnose gaan. Het is wel zo dat mensen die de instructies van de hypnotiseur goed opvolgen sneller resultaat merken.

Kan ik in hypnose blijven?

Nee. Je komt er altijd weer uit. In heel sporadische gevallen is een persoon zo diep in trance dat hij in slaap valt. Na een rustperiode zal die persoon uiteindelijk gewoon weer ontwaken. De hypnose werkt dan overigens niet goed. Het is beter om redelijk uitgerust aan een sessie te beginnen.

Raak ik in hypnose de controle over mijn lichaam en geest kwijt?

Nee. Niemand kan tegen zijn wil in in hypnose gaan. Feitelijk breng je jezelf in hypnose. De hypnotiseur is alleen maar je gids. Een gecertificeerde hypnotiseur zal je nooit dingen laten doen die tegen je wil ingaan. Sterker: je zal dan direct ontwaken.

Is hypnose gevaarlijk?

Nee, niet als het wordt uitgevoerd door een erkend hypnotiseur. Als je in hypnose bent ben je in een geconcentreerde bewustzijnstoestand. Dat ben je vaker op een dag. Bijvoorbeeld als je aan het staren bent, een boeiende film kijkt of helemaal inleeft in een boek. Natuurlijk is het zo dat mensen met een lage bloeddruk of hartklachten er rekening mee moeten houden dat de hartslag omlaag gaat. Net als in de slaap.

Hoe lang duurt een consult?

Inclusief intake duurt een consult ongeveer een uur.  Vaak is één sessie voldoende.

Werkt klassieke hypnose altijd?

Altijd is een groot woord, maar bijna iedereen is te hypnotiseren. Het kan zijn dat het beter voor een cliënt is om een regressietherapie te volgen. Daar zijn meer sessies mee gemoeid. Mocht dat zo zijn, dan verwijs ik je direct door naar een hypnotherapeut.

Is bezoek aan huis mogelijk?

Ja. Ik ben graag bereid om een consult aan huis te verzorgen voor mensen die slecht ter been zijn of om een andere reden niet in staat zijn naar de praktijk te komen. Je betaalt hiervoor 25 euro extra en 17 cent vergoeding per gereden kilometer.

Geen groepsessies

Ik wil hypnose doet niet aan groepsessies. Deelname aan groepsessies kost vaak meer dan 100 euro en ik geloof in het één op één contact met mijn cliënten.